Recept med ingefärsjuice

Recept med ingefärsjuice- smoothies, tedrink, guldmjölk och marinad.

Juice med ingefära är inte bara nyttig. Den är fantastiskt god som en rivig shot eller blandad med kolsyrat vatten till ginger ale utan tillsatt socker. Du kan också använda juicen i exempelvis smoothies och vid matlagning. Prova gärna att hälla en skvätt i soppan.

Här är några recept med ingefärsjuice som innehåller ingefära blandad med andra godsaker, som söta äpplen och syrliga citroner. Klicka på rubriken!

Smoothie med broccoli och ingefära >

Här får den supernyttiga broccolin sällskap av söt banan och havredryck med lösliga fibrer. Juice med ingefära ger en extra kick.

Tedrink med ingefära >

Så enkelt gör du en smakrik dryck, lika god varm som kall. Drick den varm kyliga höst- och vinterdagar eller njut den kall när du vill svalka dig i sommarvärmen.

Salsa – recept på salsasmoothie >

Salsa är en musik- och dansstil med latinamerikanskt ursprung, men det är också det spanska ordet för sås. Här säger vi ofta ”salsa” om en sås med fin­hackade tomater och andra grön­saker, kanske också frukter. Den kan gärna ha stark smak och serveras kall eller varm.

Prova en fräsch smoothie som ger en uppiggande kick från ingefärsjuice. Som mellanmål, i stället för förrätt eller när ny energi behövs. Kanske får du sedan lust att ta en sväng­om på dansgolvet i en salsa.

Marinad med ingefärsjuice >

God och enkel marinad som passar till det mesta. Marinera ett par timmar, låt marinaden rinna av, stek eller grilla. Klart!

Gurkmejapasta och guldmjölk >

Till den populära hälsodrycken guldmjölk behöver du gurkmejapasta. Så här gör du den själv med en twist av ingefära. Och så här gör du guldmjölken med din hemgjorda gurkmejapasta.